Bruksanvisning
Kok opp vannet i en vid kjele. Hell i polentaen i en tynn stråle, mens du hele tiden pisker med en stålvisp for å unngå klumper,
Skift til en tresleiv når alt melet er brukt, og rør jevnlig mens det koker ca 45 minutter. Legg gjerne en ovnsrist mellom kokeplaten og kjelen, da vil ikke polentaen svi seg, men den må likevel småkoke hele tiden. Til å begynne med vil polentaen boble vulkansk, men det går over. Rør inn smør og parmesan til slutt.
Kle en liten langpanne med bakepapir og fordel polentagrøten utover i den, slik at den blir ca 2 cm høy. Klapp den glatt på overflaten med en stekespade dyppet i vann. Avkjøl grøten og hvelv den over på et skjærebrett. Skjær den stvnede grøten i ønsket form. Trekanter, firkanter, staver eller rundinger.
Stek polentaen gyllen med litt smør i stekepannen eller pensle dem med olje og grill dem i grillpanne.
Polenta hører til hverdagskosten i Nord-Italia, men de siste årene er denne grøten blitt et av de mest populære tilbehørene i det internasjonale kjøkkenet.
Polenta passer godt til all slags grillet fisk og kjøtt. Den kan også serveres nykokt som grøt, da gjerne til husmannskost som sausekjøtt - eller bacalao, for den saks skyld.