Bruksanvisning
Skrap skjellene av fisken og rens den. Skjær den i skiver på ca 2 cm og legg disse i så mye vann at det dekker. Tilsett løken som er skåret i fire, rensede gulrøtter, selleriskiven, salt og pepper. Fisken skal koke i 20-30 minutter, alt etter størrelsen. Legg den pent opp på et dypt fat.
Oppløs sukkeret til sausen i litt kokende vann, sett oppløsningen på kokeplaten og la den koke i noen minutter. Tilsett langsomt silt fiskekraft, rosiner, løkskiver og til slutt sitronsaft eller eddik. La sausen koke ca 15 minutter. Vent så til den blir lunken og hell den deretter over fisken, som i mellomtiden er blitt lett avkjølt.
Retten bør ikke serveres før 4-5 timer etter tilberedningen. Den kan også spises varm. I så fall har det mye for seg å jevne sausen med litt maisennamel, men det er ikke nødvendig.