Bruksanvisning
Start med bunnen: Halvparten av sukkeret blandes med nøttene og melisen. Resten av sukkeret piskes med eggehviten til den er stiv. Bland så nøttemassen forsiktig inn i eggehvitene. Bruk en 22 cm springform som er smurt og papirkledd. Stek i forvarmet ovn ved 160 C i 1 time. Avkjøl bunnen i formen på kakeristen. Hvelves deretter ut. Ta vekk papiret.
Klargjør formen på nytt og forvarm ovnen til 180 C. Bland melis og mandler i en stor bolle. Rør inn 1 eggehvite til en jevn, stiv masse. Visp inn eggeplommene, en av gangen, ha i salt, vann og sitronskall.
I en annen bolle stivpiskes de resterende eggehvitene. Visp gradvis inn halvparten av sukkeret til du får en stiv og blank marengsmasse. Skjær forsiktig inn resten av sukkeret og ha i det siktede maismelet.
Så rører du forsiktig inn hvetemelet i mandelmassen i den andre bollen, og ha i aprikoser og det smeltede smøret. Bland inn to store skjeer av marengsmassen i mandelrøren for å få den mykere. Ha så i resten av marengsen og bland.
Røren helles i formen. Stek i 50 minutter til den er gyllen. La den hvile i formen i 10 minutter og hvelv den på kakeristen. Avkjøl.
Lag sjokoladekremen: Man kan ha en vaniljestang i fløten før man blander i sjokoladen for å få en frisk smak. Vaniljestangen tas ut igjen når sjokoladen tilsettes.
Fløten helles i en liten kjele og kokes forsiktig opp. Ta kjelen av varmen og rør gradvis inn revet sjokolade. Blandingen avkjøles i kjøleskapet til den er fast, men ikke stivnet. Rør om til den blir lysere.
Lag laken: Bland vann og sukker og kok opp. Ta av varmen umiddelbart etter oppkok. Kjøl av. Cointreauen blandes med 2 ss lake.
Den første bunnen legges på et fat. Ha på et 5 millimeter tykt lag med sjokoladekrem. Dekk dette med mandel- og aprikoskaken. Dynk toppen av kaken jevnt med Cointreau-laken, og la det trekke i 5-10 minutter.
Dekk så kaken med resten av sjokoladekremen. La kaken stå kjølig i 1 time til kremen har stivnet.
Kremfløten piskes og fordeles jevnt over hele kaken. Dryss med sjokoladekrøller og la kaken stå kjølig natten over før servering.