Bruksanvisning
Sikt mel og salt, tilsett olje og egg. Arbeid inn så meget vann, mengden avhenger av eggets størrelse, at det blir en fast deig. Dekk den og la den hvile kjølig ca 30 min.
Rist brødsmulene i halvparten av smøret. Skjær de skrelte eplene i løvtynne skiver.
Kjevle deigen til en stor, tynn leiv. Kunsten å lage en god Østerrisk Eplekake (Apfelstrudel) ligger i å kjevle og strekke deigen til den er så tynn at man kan lese en avis gjennom den!
Pensle leiven med litt smeltet smør. Fordel eplene over og legg på de øvrige ingrediensene til fyllet. Brett kantene inn så fyllet ikke faller ut. Rull leiven fast sammen.
Flytt den forsiktig over på stekebrett. Form den til hestesko eller krans om ønskes.
Stek den til den er gyllen og fast. Ca 40 min på 220-225 C i nederste ribbe.
Server Apfelstrudel varm eller kald, drysset med melis og med eplebåter til.