Bruksanvisning
(blir ca 1,5 kg)
Biltong, som er tørket kjøtt, var den vanligste måten å bevare kjøtt på før kjøleskapets tid i Sør-Afrika. Dyrene som brukes bør være fete. Det betyr vanligvis en ku på 4-7 år, og at kjøttet må henge i 1-2 dager etter slaktingen før det brukes.
For å lage Biltong trenger du et tørt sted uten fluer, der luften kan sirkulere rundt kjøttet, for eksempel i et slakteri i nærheten av viftene til kjølerom og frysere.
Bland eddik og 7,5 dl vann. Legg noen strimler av kjøttet i en stor plastpose i et enkelt lag og dypp litt av eddikblandingen over.
Bland ingrediensene til krydderblandingen i en bolle og dryss litt over kjøttet.
Legg på et nytt lag kjøtt og gjenta prosessen inntil alle ingrediensene er brukt opp. Dekk med plast og sett kjølig i 6 timer. Snu kjøttet etter at det har ligget i 3 timer.
Fest kjøttstrimlene til metallkroker i den ene enden og heng dem på et tørkestativ. Pass på at strimlene ikke kommer borti hverandre.
La Biltongen tørke i 3-4 dager i varm luft med god sirkulasjon. Skjær deretter i biter og spis.