Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg frostbitte slåpetornbær
5 dl vann
6 dl sukker pr. liter saft
1 krm natriumbensoat pr. liter saft
1 krm kaliumsorbat pr. liter saft
(ca 1 liter)
Rens og skyll bærene godt og legg dem i en bolle. Kok opp vannet og hell over bærene. Dekk til bollen og la den stå kaldt til neste dag.
Hell av saften, kok opp og hell den over bærene igjen. Gjør dette 2-3 ganger med et døgns mellomrom.
Sil av saften, mål den opp og bland i sukkeret. Kok opp, skum av og tilsett konserveringsmiddelet, hvis du vil lagre drikken en tid.
Hell saften over på flasker og kork dem.
Julete med ananas og peppermynte
Pina Colada med eksotisk frukt
Smoothie med appelsin og bringebær
Smoothie med appelsin, banan og jordbær
Smoothie med daddel, appelsin og banan