Flere resulteter finnes under oppskriften
5 kg syrlige epler
vann
1 ts askorbinsyre
3-4 dl sukker pr. liter
2 ss sitronsyre
(ca 4 liter) Skyll eplene, men ikke skrell dem. Skjær hvert eple i fire deler. Legg dem i en stor gryte og hell over så mye av det kokende vannet at det dekker eplene. Tilsett askorbinsyren utrørt i litt vann og rør om.
La eplene stå i denne oppløsningen i 7-8 dager. Rør om hver dag og mos eplene godt. Etter 3 dager begynner de å gjære.
Sil saften gjennom et klede etter 7-8 dager. Mål opp saften og tilsett sukker. Varm opp saften såpass at sukkeret smelter. Tilsett sitronsyre utrørt i litt vann, og rør om.
Kjøl av saften og hell den på flasker. Sett på korkene og oppbevar flaskene kaldt.
Julete med ananas og peppermynte
Pina Colada med eksotisk frukt
Smoothie med appelsin og bringebær
Smoothie med appelsin, banan og jordbær
Smoothie med daddel, appelsin og banan