Bruksanvisning
(30 stk)
Briks er typisk mat som fås kjøpt på gaten i Tunisia sprø deig fylt med potet, løk og et helt egg. Dette er en enklere variant uten egget. Rå briks kan fryses og friteres fra fryst tilstand.
Kok potetene i vann med litt salt, slå av vannet og damp potetene tørre og mos dem. Smelt 50 g smør i en stekepanne, sauter løken til den er myk, ha i hvitløken og stek videre i 1 minutt.
Rør løkblandingen sammen med poteter, persille, sitronskall og egg. Krydre godt.
Del filodeigen i kvadrater med sider på 10 cm og dekk dem med et fuktig klede. Pensle en deigfirkant med smeltet smør. Legg en ny firkant i vinkel oppå den første og pensle den med smør. Gjenta med en ny firkant. Legg en teskje av potetblandingen midt på deigen.
Legg deigen i den ene hånden din og klem endene sammen om fyllet med den andre. Pass på at ikke bunnen sprekker.
Legg briksen på et brett dekket med plast. Lag resten av briksene.
Varm frityrkokeren til 180 C og stek noen briks om gangen til de er gylne. La dem renne av seg på kjøkkenpapir og salt dem forsiktig før servering.