Bruksanvisning
Doro wat er en klassisk etiopisk gryterett med kylling og egg i rød peppersaus. Den pakkes i injerabrød (se egn oppskrift) og spises med fingrene.
Klapp kyllinglårene tørre med kjøkkenpapir og gni dem inn med sitronsaft og salt. Legg lårene i en bolle, dekk med plast og la dem marinere i 30 minutter i romtemperatur.
Legg løken i jerngryten uten fett og stek over lav varme til løken er myk og tørr. Rør hele tiden og ta gryten av varmen av og til hvis løken legger seg ved.
Ha i Niter kebbeh, og når det begynner å putre har du i ingrediensene hvitløk, ingefær, kardemomme, fenugreek og muskat, men bare en av ingrediensene om gangen. Rør godt mellom hver gang.
Ha i berbere og paprikapulver, rør om og la det koke i 2 minutter. Hell så i vin og 1,85 dl vann. Kok opp under omrøring. La det koke til væsken har konsistens som kremfløte.
Ta opp kyllingen fra marinaden og klapp den tørr.
Legg kyllingen i den putrende sausen. Vend stykkene til de er godt dekket på alle kanter. Sett på lokk og la det trekke i 10 minutter.
Prikk de hardkokte eggene over det hele med en gaffel og ha dem i gryten. Rull dem i sausen til de er godt dekket over det hele.
Sett lokket på igjen og la det koke i 10-15 minutter til, eller til kyllingen er mør.
Smak om nødvendig gryten til med mer krydder før servering.