Bruksanvisning
Rens og skyll bærene, som akkurat er ferdig modne. Ikke umodne eller overmodne! Ha dem i en kjele sammen med vannet. Bruk minste mengde vann hvis bærene er svært saftige.
Kok langsomt opp, og la bærene stå og trekke videre til de er blitt helt bleke og blasse. Bærene bør helst ikke koke for mye i stykker, for da blir saften uklar.
Sil saften og hell den i en kjele. Kok opp og rør sukkeret i, litt om gangen, så det løser seg opp etter hvert. Kok geleen i 5-20 minutter. Rør ikke geleen under kokingen.
Ta geléprøven ved å øse litt av geleen på en kald asjett og la den stå kjølig noen minutter. Skyv sammen geleen med baksiden av en skje. Danner det seg rynker på geléen er den ferdigkokt.
Løft kjelen tilside og la geleen stå et par minutter uten lokk. Skum forsiktig av alt skum og den tynne hinnen som dekker overflaten med en hullsleiv.
Øs geléen i varme gelékopper eller små glass. Skru lokk på glassene med det samme.