Bruksanvisning
Skyll nypene og fjern stilk og blomst. Ha nyper og vann i en kjele og kok dem møre under lokk i ca 1 time.
Gni nypene i små porsjoner gjennom en sikt med en treskje. Øs på litt kokende vann hvis det er vanskelig å få nypekjøttet gnidd igjennom. Steinene skal ligge igjen i sikten. Fjern dem før du moser en ny omgang.
Kok eventuelt opp steiner og skall med 1-2 dl vann, og mos dette om igjen. En del av de små hårene på innsiden av nypene vil alltid bli med i mosen.
Mål opp mosen og ha den i en kjele sammen med sukker og sitronsyre eller sitronsaft. Rør til det koker opp og la mosen koke et par minutter. Pass på at mosen ikke svir i bunnen. Fyll den kokende varme mosen på rene, varme glass, helt opp. Skru på lokket med det samme.
Du kan også fylle mosen i fryseemballsaje og fryse mosen når den har blitt kald.