Bruksanvisning
Denne suppen er rask å lage. Den passer som søndagsmiddag eller kveldskos og kan dermed være en fin overraskelse hvis du venter gjester.
Skjær fiskefileten i strimler på størrelse med pommes frites, legg dem i en skål og drypp saft og akevitt over. Rens og hakk løken og hvitløken. Rens purren, gulrøttene og potetene, og skjær dem i terninger.
Skjær baconet i skiver og så strimler. Smelt det i en gryte som rommer hele suppeporsjonen. Fres løken til den er klar. Deretter freses gulrøttene, purren og potetene - alt i 2 minutter. Hell så fiskekraften over og tilsett laurbærblad, safran og basilikum. La det hele småkoke i 15 minutter.
Tilsett fisken med sitronsaft og akevitt og la det trekke videre i 5 minutter. Smak suppen til med salt og pepper. Avslutt med persilledryss på toppen.
Server gjerne surbrød og smør til denne suppen.