Bruksanvisning
Ryfylke-dravle er en eldgammel rett som man som regel spiste med lefser til, og da som oftest til høytider.
Melk og kanel kokes i ca 2 timer eller til melken er lys brun. Pisk 7 egg lett sammen med kulturmelken, rømme, 1 ss hvetemel og halvparten av sukkeret. Hell blandingen i gryten og bland godt. Rør ikke i gryten mens melken sprenger seg. La dravlen småkoke uten røring i 2-3 timer eller til dravlen er kamelbrun.
Lag jevning. Ta av 0,5 liter myse og avkjøl den. Pisk 3 egg og resten av sukkeret sammen med den avkjølte mysen. Hell i mel til jevningen blir så tykk som en pannekakerøre.
Ta dravleklumpene ut av gryten, rør jevningen på, kok til det ikke er jevningssmak. Ha dravleklumpene tilbake i gryten og smak til med sukker. Ha fløten i til slutt og gi et oppkok.
Ryfylke-dravle har konsistens nærmest som en tykk suppe når produktet er ferdig, men stivner når dravlen er kald.