Bruksanvisning
Potetene vaskes godt og bakes deretter 60-80 min. ved 200-225 C. Skjær et snitt eller kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg.
Den kan så fylles med rømme eller kryddersmør, eller du kan prøve et eller flere av disse fyllene:
HVITLØKSMØR:
3 ss smør eller margarin
finhakket persille eller gressløk
2 fedd presset hvitløk
Rør smør eller margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.
SOPPSAUS:
50 g fersk sjampinjong
1 ts sitronsaft
2 dl creme fraiche eller lettrømme
1/2 dl hakket persille
1 ts tørket oregano eller 1 ss frisk
salt
pepper
Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.
BACON OG OST:
50 g bacon
reven gul ost
Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 minutter ved 200 C.
REKER:
50 g pillede reker
2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
1/2 dl hakket dill
Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.