Bruksanvisning
Man har inntrykk av at nær sagt alle bygdene hadde sine egne variasjoner på lefser. Det var imidlertid stor forskjell fra gard til gard.
(10-12 lefser)
Kok potetene og skrell dem. Mal de på kvern to ganger. Avkjøl potetmassen helt. Ha i hvetemel til en god smidig, ikke for fast deig. Del deigen i emner og kjevl de tynt ut med riflet kjevle. Halvstek emnene på god varm takke.
Del mysosten opp i små terninger og smelt de i en kjele sammen med litt av rømmen. Rør ut melet sammen med resten av rømmen og spe blandingen i osten/rømmen. Varm forsiktig opp til det blir en god, tykk røre.
Smør halve leiven med et ca 1 cm tykk lag av røre. Brett den andre halvdelen av leiven over. Legg den på takke og stek over svak varme til røren er stiv. Skjær hver leiv i 4-5 serveringsstykker.
Lefsene blir oftest laget til jul. De holder seg godt i fryseren.