Bruksanvisning
Sikt melet og bland med kardemomme og sukker.
Smuldre smøret i melet, eller smelt det halvveis og rør det inn.
Varm melken en anelse så den blir lunken (ikke over 30 C) og rør ut gjæren i litt av melken. Bland gjæroppløsning og melk i melet og arbeid deigen til den slipper sleiven. Sett til heving på et lunt sted med klede over, 1 ½ - 2 timer.
Nnår deigen har blitt dobbelt så stor, trilles den ut på melet bakebord til en lang rull, 5-6 cm tykk. Trykk deigen ut med kjevle så rullen blir 18-20 cm bred. Den skal være tynnere langs kantene og tykkere på midten hvor syltetøyet skal ligge. Legg syltetøyet på i en jevn stripe langs midten av deigen, og brett først den ene siden over så den dekker syltetøyet. Klem godt så det ikke blir luftlag inni kringlen.
Brett den andre kanten innover kringlen, lim eventuelt med litt eggehvite. Legg kringlen forsiktig over på en smurt plate med sammenføyningen ned, og lag en fin kringlefasong med endene i kryss. La den etterheve ca 15-20 minutter.
Pensle kringlen med sammenpisket egg og strø perlesukker eller hakkede mandler over. Stek kringlen ved 200 C i 25-30 minutter.