Bruksanvisning
Rens og skyll tyttebærene. Ha dem i en kjele sammen med vannet og la dem koke i 10-15 minutter. Sil saften gjennom bærstrie eller silepose. Mål saften. Du trenger ca. 1 liter saft til å koke pærene i.
Vask og skrell pærene. Klipp av et lite stykke av stilken. Skrap bort det brune skinnet på stilken som er igjen på pærene. Skjær ut blomsten med en liten spiss kniv. Skjær også et lite kryss i pæren ved blomsterfestet. Dette hjelper til at rødfargen trenger lettere inn i pærekjøttet, og at pæren blir jevnere kokt.
Bland tyttebærsaften, sukkeret og vinsyren i en kjele. Rør under oppvarmingen til sukkeret er oppløst. Skum godt. Kok pærene møre i saften på svak varme. Legg ikke for mange pærer i kjelen om gangen. Pærene skal bli gjennomkokte og klare helt igjennom. Ta pærene opp med skje og legg dem direkte i rene, varme glass. Kok tyttebærsaften inn uten lokk på sterk varme til den begynner å tykne. Hell laken kokende over pærene. Fyll glassene helt opp. Skru på lokk med det samme. Oppbevar tyttebærpærene kjølig.