Flere resulteter finnes under oppskriften
Risen:
2 dl langkornet ris
1 knust hvitløkfedd
1 ss olje
4 dl fiskebuljong av terning
I risen:
250 g fiskefilet, gjerne av flere sorter
1 1/2 dl fiskebuljong av terning
sitronsaft
1 boks sjampinjonger (ca 180 g)
smør eller margarin
reker, krabbe eller kreps
1 pk. fryste selskapserter (ca 235 g)
Fres ris og knust hvitløk i olje i noen minutter. Ha på væsken og la risen trekke under lokk til den er ferdig.
Skjær fisken i mindre biter og la den trekke i buljongen og presset sitronsaft.
Fres soppen med litt smør i pannen, den skal ikke bli brun. Legg skalldyr og erter i pannen og la det hele bli varmt.
Bland alt i serveringsfatet.
Server gjerne med en frisk dressing av olivenolje, sitronsaft, salt og pepper. Hvitt brød.
Kokt ris med tyttebær og fløte
Krydret risrett à la Hong Kong