Bruksanvisning
Kok potetene hele med skallet på i 30 minutter eller til de er møre. Hell av kokevannet, skrell potetene og mos dem sammen med saltet.
Sikt melet og kna det inn i potetmosen, en spiseskje om gangen, til det blir en glatt deig. Del deigen i to med hendene. Legg den ene halvdelen på en melstrødd overflate. Trill den ut til et langt pølseformet emne. Skjær pølsen i to og trill ut hver halvdel igjen, til de er omtrent på tykkelse med en tommelfinger. Gjenta alt sammen med den andre halvparten av deigen.
Strø to stekebrett med mel. Skjær deigen i stykker på 2 cm. Ta en gaffel og hold den med de krumme tennene mot deg. Press hver deigklump mot gaffeltennene. Gnocchiene skal være krumme, med hulrom på den ene siden og render på den andre som skal holde på saus. Legg dem på brettene.
Lag pestoen: Knus hvitløken sammen med salt. Riv basilikumen i små biter, og bland med hvitløk og salt med morter og pistill, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett ost og pinjekjerner og støt eller mal det hele litt til.
Tilsett oljen i en tynn jevn stråle mens du rører uavbrutt eller kjører i kjøkkenmaskin, til det hele er godt blandet.
Kok gnocciene i saltvann i flere omganger. De er ferdige når de flyter opp, 1-2 minutter. Plasser dem på varmt fat, hell over pesto og server.