Flere resulteter finnes under oppskriften
170 g kikerter
4 hvitløkfedd
150 g sesamfrøpasta
¼ ts malt spisskummen
saften av 1-2 sitroner
4 ss olivenolje
salt
pepper
Legg kikertene i vann natten over. Hell av vannet og kok kikertene i en kjele med vann i 60-90 minutter, til de er møre.
Hell av vannet og legg kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med sesamfrøpasta, knust hvitløk, olivenolje, sitronsaft og ca 1 dl vann. Bland alt godt sammen til en myk og jevn masse. Legg massen på et fat og hell litt olivenolje over, og strø over persille.
På Korfu og andre joniske øyer serveres denne pureen av kikerter ofte i forbindelse med forretter eller som ingrediens i pitabrød.
Artisjokk med bønner og alioli
Artisjokkbunner med skinke og egg
Asparges med parmesan og parmaskinke
Avocado-dip med sprø grønnsaker
Blomkål med hvitløk og paprika
Bløtlegging av tørre belgvekster
Bondebønner med artisjokker på Granada-vis
Bønner og brokkoli med ingefær
Endivieruller med bacon og ost
Fritert pastinakk på spinatseng
Friterte løkringer med stekt persille
Fylt avocado med fransk dressing
Fylt avocado med friskpresset sitronsaft
Fylt avocado med grovkornet kaviar
Fylt avocado med krydret rømme og røkt kjøtt
Fylt avocado med laksestrimler
Gratinert broccoli med kjøttpølse
Gratinert paprika med kjøttdeig
Gratinert squash med kjøttdeig
Grønnsakpanne med gulrøtter, kål og purre
Grønnsakpanne med løk, sopp, mais og kinakål
Grønnsakpanne med stilkselleri, paprika og slangeagurk
Ingefærasparges med cashewnøtter
Kik-erter og mynte (chick peas)
Krutonger med morkler og asparges
Krydret aubergine stekt i maismel
Locro - Sør-Amerikansk maisstuing
Marinert paprika med artisjokk
Ovnsbakt fennikel med mousselinesmør
Ovnsbakte grønnsaker som i Hellas
Paprikagratinerte sildesmørbrød
Paprikamix med epler og squash
Peperonata - Italiensk grønnsakrøre
Smørstekte auberginer med rømme
Smørstekte grønnsaker med sjalottløk
Spinat med rosiner og pinjekjerner
Sprøstekte grønnsaker med tofu
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus