Bruksanvisning
Skrell pastinakke, og kok den opp i en stor kjele med lettsaltet vann, og la trekke i 10-15 minutter til den er myk, men ikke melet. Slå av vannet, avkjøl og skjær dem i skiver, omtrent 5 x 1 cm.
Ha mel i en bolle, lag en fordypning i midten, og ha i eggeplommen. Rør sammen med en gaffel. Hell forsiktig i melken mens du fortsetter å røre. Krydre med salt, pepper og kajenne og visp videre til røren er jevn.
Fjern skadde eller misfargete spinatblader. Skyll resten og tørk dem godt.
Legg bladene i en bolle.
Lag dressingen: rist sammen oliven- og valnøttolje og eddik i et syltetøyglass og smak til med salt og pepper. Rist godt.
Før servering: pisk eggehviten nesten stiv. Bland forsiktig inn litt av røren, og skjær deretter eggehviten inn i røren. Varm frityroljen.
Vend spinaten i dressingen. Legg bladene med dressing på fire salattallerkener og dryss valnøtter over.
Drypp pastinakkbitene i røren, og stek noen få om gangen til de er gylne. Holdes varme mens de drypper av på kjøkkenpapir. Serveres på spinatbladene.