Bruksanvisning
Kok opp vannet i en rommelig kjele. Legg ikke mer en halvparten av grønnsakene i om gangen. Det beste er å ha grønnsakene i en rist eller i et klede før du legger dem i det fosskokende vannet. Da blir det lettere å få alle bitene opp på en gang.
Gi grønnsakene et raskt oppkok og beregn forvellingstiden fra det koker. Bruk varselur så grønnsakene ikke blir for mye kokt. Ta grønnsakene opp så snart forvellingstiden er nådd, og legg dem over i rennende kaldt vann eller i isvann.
Hvis du skal stelle mye grønnsaker, kan det være greit å fryse isblokker i brødformer god til i forveien slik at du har rikelig med is til avkjølingen. Grønnsakene skal avkjøles i vannet like lenge som forvellingstiden.
Legg så grønnsakene på rist eller kjøkkenpapir så de får renne godt av. Pakk grønnsakene i fryseemballasje og frys dem så fort som mulig.
Grønnsakene kan også stykkfryses. Dette er praktisk hvis du vil bruke litt om gangen. Legg de forvellede, godt avrente grønnsakene utover på et serveringsbrett eller lignende og la dem stå i dypfryseren til de er helt gjennomfryste. Pakk dem så i fryseemballasje.