Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
125-150 g smør eller margarin
1 ss fløte
1 ss vann
Fyll:
100-150 g lettrøket skinke eller sideflesk
3 egg
3 dl melk
salt
hvitpepper
2 dl revet ost, sveitser og jarlsberg
Hakk sammen mel og smør. Ha i væske, og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. Hviler kaldt.
Skjær kjøttet opp i smale strimler eller terninger og brun det i pannen.
Kle en paiform inni med deigen, prikk med gaffel, og la den steke i 10-15 min. Ovnstemperatur 225 C.
Legg kjøttet i den halvstekte paien.
Pisk sammen egg og emlk, krydre meget forsiktig og ha i osten. Helles i paien.
Stekes videre i 30-35 min, eller til eggestanden er stivnet. Serveres med en gang.
En "rik" salatbolle, laget av issalat, agurk, endivier, stangselleri, tomater med eddik eller ostedressing er et valg.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk