Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl hvetemel
125 g margarin eller smør
2 ss vann
Fyll:
600 g kokt eller stekt kjøtt av elg
3 løk
2 ss margarin eller smør
2 bokser sjampinjong, á 200 g
salt
hvit pepper
1 ts timian
1/2-1 dl hakket persille
3 dl rødvin
3 dl hønsebuljong
3 ss arrowrot
1 egg
Bland sammen ingrediensene til deigen. La den stå kaldt en stund.
Skjær kjøttet i små biter. Rens og skjær løken i skiver og stek den sammen med soppen. Tilsett kjttet. Krydre og tilsett persillen. Legg alt i en ildfast form.
Bland rødvin og buljong. Kok opp og tilsett meljevningen. Rør godt. Hell sausen over kjøttet.
Kjevle ut deigen og legg den over formen. Legg en deigremse rundt kanten og trykk til med en gaffel. Stikk noen hull i deigen.
Pensle deigen med vispet egg og fløte og stek paaien på nedre rille i ovnen ved 225 C i ca 20 minutter.
Serveres med en salat.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk