Flere resulteter finnes under oppskriften
3 3/4 dl hvetemel
175 g margarin
1 ss sitronsaft
5 ss kaldt vann
1 boks aprikoser
Smuldre smøret i det siktede hvetemelet, arbeid deigen lett sammen med vann og sitronsaft, og la den stå kjølig minst 1 time.
Kjevle ut en kvadratisk leiv, og dryss en anelse hvetemel over den.
Brett leiven i tre som en serviett, først fra den ene siden, så fra den andre.
La deigen hvile kjølig en stund, og gjenta så kjevling og bretting som over.
La deigen hvile kjølig minst 1 time.
Legg frukten i ildfast fat med litt av laken.
Kjevle ut deigen til en leiv som er like stor som formen. Legg den som lokk over frukten i formen og klem den godt til langs kanten.
Stek paien ved nederste ribbe ved 250 C de første 15 minuttene, skru deretter ovnen ned til ca 225 C de siste 20-25 minuttene.
Pai med brisler og sjampinjong
Pai med kjøttdeig og stjerneløk
Porsjonspaier med løk og hvitløk