Bruksanvisning
Ha hvitløkfeddene i en kjele med rikelig kaldt vann. Kok opp og la det koke i 1 minutt. Skift til nytt kaldt vann, kok opp på nytt og la det koke 1 minutt. Gjenta denne prosessen med utskifting av vann til sammen 6 ganger. Nå er den skarpe hvitløksmaken trukket ut slik at feddene kan spises som en langt mildere grønnsak. Ta dem ut av vannet, skrell dem og tørk dem godt.
Plukk skjellmaten ut av skjellene. Ha hvitløkfeddene i en stekepanne med litt olivenolje på litt over middels varme. Stek dem gylne. Ha blåskjellene i pannen sammen med hvitløken og stek videre til skjellene er gjennomvarme.
Ha balsamicoen i en liten kjele, kok opp og pisk inn smøret, før du koker det inn til en tykk sirup.
Plukk bladene av de kokte artiskokkene og legg dem pent på kanten av tallerkenene. Fordel hvitløk og blåskjell på bladene. Plasser artiskokkene, altså hjertet, i midten. Fordel en liten skje av balsamicosirupen rundt.