Bruksanvisning
Vask og rens blåskjellene. Friske blåskjell skal lukke seg når du banker på skallet.
Hakk sjalottløk, persille og estragon. Smuldre brødet fint.
Smelt 20 g smør i en kjele, og ha i halvparten av den hakkede løken. Press i to av hvitløkfeddene og tilsett 3 ss hakket persille. La det surre i ca 3 min. på svak varme. Rør om, det skal ikke ta farge. Hell over vinen, og la det koke i 5 min. uten lokk før blåskjellene has i. Kvern over hvit pepper, legg på lokk og øk til full varme. Damp til skjellene har åpnet seg, 5-7 min. Rør om av og til eller rist på kjelen. Ta ut skjellene og kast de skjellene som ikke har åpnet seg.
Sil kraften over i en mindre kjele, og kok inn væsken til en fjerdedel. Rør resten av smøret mykt. Bland inn brødsmulene, resten av persillen, hakket estragon og resten av sjalottløken. Pres over resten av hvitløken og bland godt.
Fjern "lokket" fra skjellene, og plasser dem med skjellsiden ned i et ildfast fat, eller i porsjonsformer, strødd med grovt salt. Fordel smørblandingen over blåskjellene og hell over kraften og plasser fatet under grill ca. 5 min. Server skjellene rykende varme.