Flere resulteter finnes under oppskriften
24 østers
GRATINERING :
4 ss knust kavring
3 ss finhakket persille
2 hvitløkfedd
1 liten tomat
TILBEHØR:
1 pariserloff
2 ss smør
1 ½ dl fløte
salt
pepper
Gjør østersene rene og åpne dem, helst over en bolle, slik at ingen saft går til spille. Ta østersene helt ut av skallene
Bland kavringen med persillen og finhakket hvitløk. Skold og flå tomatene, skjær den over, fjern innmaten og finhakk tomatkjøttet. Bland dette med ovennevnte blanding, krydre med salt og pepper og fordel det meste av denne massen i fire små ildfaste former. Legg seks østers i hver form, hell over fløte og østerssaft slik at massen nesten er dekket. Dryss over med resten av kavringen, persille og hvitløk, legg et par smørklatter på toppen i hver av formene og la disse stå i ca 5 minutter i jevn varme på 175-190 C i stekeovnen.
Når skorpen begynner å bli gyllen er retten ferdig. Server straks med fransk loff.
Grillede kamskjell med rødbeteris
Grillet kamskjell med bakt løk
Grillet kamskjell med trekløversaus
Grillspyd med østers (Huîtres en brochettes)
Hjerteskjell med savoykål og oregano
Kamskjell med blomkål og rød pesto
Kamskjell med hvitløk og konjakk
Kamskjell med potetchips og salat
Kamskjell med soya, lime og tomat
Kamskjell med witlofsalat og roquefort
Kamskjellcarpaccio med olivenpotet
Muslinger og blåskjell med tagliolini
Ovnsstekte kamskjell i hvitvin