Bruksanvisning
Skjær bort eventuelle hinner og grove ganger på leveren og skjær den i strimler eller store terninger. Brun fettet i en stekepanne. Legg i leverbitene, eventuelt halvparten om gangen, og brun dem på alle sider på middels sterk varme. Krydre med salt og pepper. Legg over i en gryte
Finstrimle kålen, gjerne med en ostehøvel, det gir ca 5 dl. Skrell og skjær gulrøttene i skiver. Snitt, skyll og skjær purren i skiver. Legg kål og gulrøtter i en lav, vid gryte. Fres dem eventuelt i litt fett. Tilsett vann og smuldret buljongterning. La det koke under lokk i ca 5 minutter.
Brun i mellomtiden leverstrimlene. Legg dem og purren i gryten. Kok ut pannen med litt varmt vann, hell sjyen i gryten. Kok retten i ytterligere 5 minutter. Smak til, eventuelt med litt soya. Klipp rikelig med persille over.
Server kokte poteter til.