Bruksanvisning
Dryss salt på lammekotelettene. Varm olivenolje eller smør i en stor stekepanne på middels sterk varme. Stek lammekotelettene til de er pent brune og så gjennomstekte som du vil ha dem. Snu dem bare en gang under stekingen. Det tar ca 10 minutter for rosa koteletter og 14 minutter for gjennomstekte. Legg dem på et varmt fat og hold dem varme.
Ta pannen vekk fra pannen, hell i portvinen og kok ut pannen. Rør i pannen for å få med alt brent bunnfall. Sett pannen på middels varme og la portvinen småkoke 1-2 minutter, slik at alkoholen fordamper. Rør inn sennep og fløte og fortsett småkokingen i ca 5 minutter, til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Legg kotelettene tilbake i pannen og vend den, slik at kotelettene blir dekket av saus. Fordel dem på varme tallerkener, øs sausen over og server med en gang.
Denne smakfulle retten kommer fra Oporto. Kontrasten mellom vinens nøttesmak, senneps styrke og fløtens fylde passer godt til koteletter eller sadel av lam. Server retten med pannestekte poteter og grytestekte gulrøtter med mynte.