Bruksanvisning
Bløtlegg bønnene natten over i rikelig med kaldt vann.
Sil bløtevannet av bønnene og ha dem i en kasserolle. Hell på kaldt vann til det dekker. Kok opp og la bønnene boblekoke i 10 minutter uten lokk. Legg på lokk og la det småkoke på middels varme i ca 1 time.
Skjær i mellomtiden bort eventuell brusk og bein fra baconet og skjær det i små terninger. Skrell løken og hakk den fint.
Varm oljen i en stekepanne og stek baconet på middels varme til det er sprøtt. Tilsett løken og stek under omrøring til løken er blank og myk. Skrell hvitløken og press den direkte i pannen. Rør om og ta stekepannen av platen.
Bland risen i bønnekasserollen sammen med bacon- og løkblandingen. Legg på lokk og la alt putre på svak varme i ca 20 minutter til ris og bønner er møre. Etterfyll med litt kokende vann hvis det koker tørt og begynner å sette seg i bunnen.
Smak til med salt, pepper og noen dråper tabasco. Serveres varm.
Denne retten serveres ofte på nyttårsaften i Sørstatene sammen med glasert skinke og grønnsaker (se egen oppskrift). Det er tradisjon å gjemme en mynt i bønneretten. Den som finner mynten, kan vente seg mye hell og lykke i det kommende året.