Bruksanvisning
Legg epleringene i en bolle og hell på 5 dl kaldt vann. La dem ligge i bløt natten over.
Legg skinkeskivene i en vid kasserolle og hell på vann til det dekker. Kok opp og la kjøttet trekke på svak varme under lokk i ca 30 minutter.
Legg epleringene over kjøttet og hell på bløtevannet. Dryss på det brune sukkeret og øk varmen litt. La det koke under lokk i 15 minutter. Epleringene skal bli myke, men ikke koke så lenge at de moser seg.
Lag i mellomtiden bollene. Bland mel, bakepulver og salt. Visp sammen egg og smør og rør det i melet. Tilsett melk til du har en røre som så vidt drypper fra skjeen.
Legg bollerøren oppå eplene i spiseskje store boller. Legg på lokk og kok i 12 minutter til. Stikk i en av bollene med en trepinne for å sjekke om de er gjennomkokt. Det skal ikke henge igjen deig på pinnen.
Server skinke, eple, boller og kraften i suppetallerkener.