Bruksanvisning
Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Tilsett makaronien og kok den knapt mør etter anvisningen på pakningen. Sil av kokevannet og skyll makaronien raskt i kaldt vann. La den renne godt av. Forvarm stekeovnen til 200 C.
Skjær skinken i terninger. Skrell og finhakk løken. Smelt 3 ss av smøret i en kasserolle og fres løken på middels varme til den er blank og myk. Dryss på melet og la det frese med et par minutter under omrøring. Ta kasserollen av platen og visp inn melken, litt om gangen. Sett kasserollen tilbake på platen og kok opp sausen under omrøring. La den koke i 5 minutter. Rør ofte. Smak til med salt og pepper.
Sett 3 ss av osten til side og bland resten i sausen. Rør til osten har smeltet. Tilsett skinken og den avrente makaronien og bland godt.
Ha alt over i en smurt ildfast form og jevn til overflaten. Bland strøkavringen med de 3 ss med ost og dryss det på toppen. Legg resten av smøret på i små klatter. Stek formen på midterste rille i ca 20 minutter til overflaten er pent brun.