Bruksanvisning
Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en ildfast form som rommer ca 1 liter. Bryt loffen i småbiter og legg dem i en bolle. Hell på melken og la det stå og trekke i 15 minutter.
Visp egg og sukker til eggedosis i en annen bolle. Rør inn rosiner og vaniljesukker.
Hell eggedosisen over brødet og bland godt. Hell blandingen i den godt smurte formen. Jevn til overflaten.
Sett formen i en langpanne på nederste rille i stekeovnen. Hell kokende vann i langpannen til det står omtrent halvveis opp på formen. Stek brødpuddingen i vannbadet i ca 1 time.
Lag i mellomtiden sausen. Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle som passer akkurat oppi en kasserolle. Ha vann i kasserollen og kok opp. Demp varmen slik at vannet bare syder. Sett på bollen med smør og vent til smøret har smeltet. Tilsett sukker og egg og pisk sausen til den tykner og er luftig. Pisk inn whisky, litt om gangen. Sett bollen til side og avkjøl sausen til den er lunken.
Server brødpuddingen nystekt fra formen med den lunkne whiskysausen til.