Bruksanvisning
Forvarm stekeovnen til 175 C. Hakk baconet grovt. Varm oljen i en steke- eller jerngryte og stek baconet på middels varme til det slipper fettet. Ta opp baconet med hullsleiv og sett det til side.
Tørk oksesteken med kjøkkenpapir og gni den inn med pepper. Brun den godt på alle sider i baconfettet på sterk varme.
Skrell og finhakk løken. Ha den i gryten og la den frese med litt. Tilsett buljong og laurbærblad. Legg lokk på gryten og la den stå på nederste rille i stekeovnen i ca 2 timer.
Skrell og skyll gulrøtter, poteter og neper og skjær dem i biter. Legg dem rundt steken i gryten og tilsett litt vann hvis det er lite væske igjen. Legg lokk på gryten og la den stå i ovnen i 30 minutter til.
Smelt smøret i en liten kasserolle. Dryss på melet og la det frese under omrøring til det er lysebrunt. Ta kasserollen av platen.
Ta gryten ut av ovnen og slå av ovnen. Ta opp steken, fjern surringen og legg opp stek og grønnsaker på serveringsfat. Sett det i ovnen så det holder seg varmt. Hell kraften etter steken i sausekasserollen. Kok opp sausen under omrøring og la den koke noen minutter. Smak til med salt. Dryss persille over kjøtt og grønnsaker og server sausen ved siden av. Skjær opp steken ved bordet.