Bruksanvisning
Skyll spinaten godt flere ganger i kaldt vann. Fjern visne bladdeler og grove stilker. Ha spinaten i en kasserolle med bare det vannet som henger igjen på bladene. Kok den på middels varme i ca. 4 minutter til den faller sammen. La den renne av i en sikt og klem ut mest mulig vann med hendene. Hakk spinaten fint.
Skrap, skyll og rens ørretene. Tørk dem med kjøkkenpapir. Dryss salt og pepper inni og uetnpå ørreten. Skrell og finhakk løken.
Stek baconskivene i en vid stekepanne på middels varme til de er sprø. Legg dem mellom to lag kjøkkenpapir så fettet trekkes ut. Fres løken i baconfettet til den er myk og blank.
Hakk eller smuldre baconet. Bland spinat, bacon og stekt løk godt. Tilsett brødsmuler og kremfløte og bland alt godt. Smak til med salt og pepper. Forvarm stekeovnen til 175 C.
Bruk en spiseskje og legg spinatfyllet i buken av ørretene. Legg ørretene ved siden av hverandre i en smurt langpanne.
Fordel smøret i små klatter på ørretene. Dekk pannen med aluminiumsfolie og bak ørretene midt i ovnen i ca 30 minutter til de er gjennomstekt.