Bruksanvisning
Gni kjøttstykkene med grovt salt og la dem stå kaldt i 1-2 døgn. Vask deretter saltet av.
Ha kjøttstykkene i en passelig stor gryte og hell i så mye vann at kjøttet akkurat dekkes. Kok opp og skum kraften. Tilsett 1 løk som er skrellet og delt i fire, 1 laurbærblad, 2 enerbær og 5-6 pepperkorn. Kok videre på svak varme i ca 90 minutter.
Gjør i mellomtiden i stand kålen. Man kan kjøpe hermetisk kål eller lage den selv. Hell innholdet i boksene opp i en stor gryte og tilsett et par ss vann, svinefett, en finhakket løk, kryddernelliker, et grovhøvlet eple, enerbær og pepperkorn. Legg lokk på gryten og la kålen dampe ca 30 minutter på svak varme.
Ta så lokket av, skru opp varmen og la litt av fuktigheten fordampe. Legg kålen opp på et varmt fat og fordel de rykende varme kjøttstykkene oppå.