Bruksanvisning
Legg oksekjøttet i en gryte med så mye vann at dette akkurat dekker. Kok langsomt opp, og skum deretter av. Tilsett salt, laurbærblad, løk som er spekket med kryddernellik, hvitløkfeddene og de øvrige grønnsaker og urter. La det småkoke med lokk ca 2 timer.
Skrell potetene og legg dem i gryten, del dem om de er store. Kok videre i ytterligere 30 minutter.
Grønn saus: Finhakk krydderurtene hver for seg. Finhakk også de hardkokte eggene. Smak oljen til med sitron eller vineddik, salt og pepper. Ha så i løk, hvitløk og egg. Bland godt.
Bland krydderurtene med hverandre og ha dem opp i marinaden. Vend det hele grundig. Prøv deg gjerne frem på forhånd for å finne din favorittblanding ( du kan klare deg med mindre enn de sortene som er i oppskriften).
Sausen serveres avkjølt til varmt oksebryst, som skjæres i skiver. Potetene som er kokt i kjøttkraften kan med fordel serveres til.