Bruksanvisning
Rens og vask ørretene og gni dem inn- og utvendig med sitron. Hell vinen og vannet opp i en fiskekjele, tilsett laurbærbladet, sitronskallet, løken som er skrellet og delt i fire og pepperkornene. Varm kokevæsken opp til kokepunktet og tilsett salt etter smak.
Legg fisken forsiktig ned i kjelen og småkok i ca 10 minutter, alt etter ørretens størrelse. Ta ørretene opp av kraften og legg dem på et halvdypt fat og garner dem med båter av hardkokte egg og firedelte sitronskiver.
Kok fiskehodene i kraften ca 30 minutter. Sil kraften gjennom et lettvevet klede og la den koke på ny. Denne gangen uten lokk og på nokså sterk varme, til den er redusert til sitt halve volum.
Pisk eggehvitene lett med gaffel i en gryte. Hell fiskekraften over, la den koke noen minutter under stadig omrøring. Ta den så av og la den stå med lokk i ca 15 minutter. Sil den deretter gjennom silekledet og la den avkjøles. Hell den over fisken når den er helt kald og la fatet stå kaldt i ca 5 timer, slik at geleen får tid til å stivne.