Bruksanvisning
Skjær sverdfisken i terninger på 2,5 cm. Legg fiskebitene i et steintøyfat.
Pisk sammen sitronsaften og olivenoljen til de emulgerer, tilsett deretter paprika, salt og pepper. Hell denne marinaden over sverdfisken. Vend bitene, slik at de blir ordentlig dekket. Sett dem til marinering i minst 4 timer, helst natten over, på et kjølig sted eller i kjøleskapet.
Hell kokende vann over laurbærbladene. La dem stå i 1 time, hell deretter av vannet.
I mellomtiden lager du valnøttsausen: Mal valnøttene, hvitløken og havsaltet til det blir en grov masse. Bruk gjerne morter, for denne tradisjonelle metoden gir best resultat, men en kjøkkenmaskin kan også brukes.
Bløtlegg brødet i vann en kort stund. Ta det opp og klem ut vannet. Bland valnøttmassen og det fuktige brødet med en tresleiv.
Pisk oljen og sitronsaften til de emulgerer. Pisk gradvis denne emulsjonen inn i valnøttblandingen, inntil det blir en glatt saus.
Forvarm grillen til medium når du skal tilberede kebabene, eller se til at trekullene så vidt gløder. Tre 4 fiskebiter på hvert kebabspyd, med laurbærblad mellom hver bit.
Grill kebabene i 15 minutter. Snu dem når halve tiden er gått. Drypp fisken ofte med marinade. Serveres rett fra grillen, med en skål valnøttsaus som tilbehør.