Bruksanvisning
Varm 1 ¼ dl olivenolje i en stor stekepanne på svak varme. Ha i halvparten av potetskivene og stek dem i 15-20 minutter, til de er møre, men ikke brune. Vend dem av og til under stekingen. Legg dem på et fat og dryss salt og pepper over. Ha resten av oljen i pannen og stek resten av potetskivene. La oljen være igjen i pannen.
Varm 2-3 ss olivenolje i en annen stekepanne på middels varme. Ha i løk og stek den i 15 minutter, til den er myk og gyllen. Ta pannen av varmen og la den avkjøle seg litt.
Visp eggene i en stor bolle til de er godt blandet. Rør inn løk, skinke og ristet paprika. Vend inn de stekte potetene.
Varm oljen som er igjen i den store pannen, på svak varme, og hell eggeblandingen i. Stek i 8-10 minutter, til bunnen er blitt fast. Legg en stor tallerken eller et fat opp ned over pannen, vend panne og fat, og sett pannen tilbake på komfyren. La omeletten gli fra fatet ned i pannen, og skru ned til svak varme. Stek til omeletten akkurat er blitt fast, det tar ytterligere 4 minutter. La tortillaen gli over på et fat, pynt med persille og skjær den i trekantede biter.