Bruksanvisning
Rull ut den utbeinede lammesteken og legg den med fettsiden ned. Skjær vekk alt overflødig fett og alle synlige sener. Ha mynte, bacon, hvitløk, paprikapulver, 1 ts salt, ½ ts pepper og 2 ss rødvinseddik i en morter og støt det til en masse. Fordel massen jevnt på hele innsiden av steken.
Rull den sammen og bind den opp med kjøkkenhyssing. Pakk lammesteken inn i plast og legg den i kjøleskapet i 12-24 timer.
Pakk ut lammekjøttet og la kjøttet ligge i romtemperatur. Sett ovnen på 200 C.
Legg lammesteken på rist over langpannen. Rør sammen olivenolje og 3 ss av eddiken i en liten bolle. Pensle lammet lett med litt av blandingen. Dryss også ekstra salt og pepper over.
Stek kjøttet i ovnen, og drypp olje- og eddikblandingen over hvert 8-10 minutt, inntil et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet viser 54-57 C, hvis du vil ha den rød, eller ca 70 C, hvis du vil ha det rosa. Det første tar 50-60 minutter, det andre tar ca 70 minutter. Alternativt kan du stikke en skarp kniv i kjøttet for å se om det er passe stekt.
Legg lammesteken på et varmt fat og la den hvile i 10 minutter. Klipp opp hyssingen, skjær steken i skiver og server.