Bruksanvisning
Legg blomkålbukettene i en bolle med vann og sitronsaft. Sett til side til det skal brukes.
Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha brødskivene i og stek dem på begge sider i til sammen 3-5 minutter. Snu dem bare én gang underr stekingen. Ta brødet opp av pannen, del det i biter og legg det i en hurtigmikser eller food processor.
Ha paprikapulveret i oljen som er igjen i pannen og stek det i 1-2 minutt på svak varme, slik at det begynner å dufte. Ha i vann og kok opp. Ta blomkålbukettene opp av sitronvannet, la dem renne godt av og legg dem i pannen. Ha i litt salt og kok uten lokk i 10-15 minutter, til blomkålen er mør.
Ha i mellomtiden hvitløk, pinjekjerner og persille i en hurtigmikser eller food processor sammen med brødet og kjør til alt er finmalt. Når blomkålen er mør, heller du ca ½ dl av kokevannet opp i food processoren og kjører den et øyeblikk. Hell deretter massen over blomkålen i stekepannen. Rør det godt sammen og la det surre i 5 minutter på lav varme, slik at smakene blander seg.
Smak til med salt og pepper, og legg retten i en varm bolle, og server med en gang.