Bruksanvisning
Skjær akkarkroppene over på tvers i 2,5 cm brede ringer. Sett til side sammen med armene.
Kok opp en kjele trekvart full med saltet vann. Ha i ertene og kok i 3-5 minutter, til de er møre. La dem renne av og dypp dem i kaldt vann for å stoppe kokingen. La dem renne av igjen og sett til side.
Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i hvitløken og stek i ca 5 minutter, til den er gyllen. Ta hvitløkfeddene opp med klype og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Ha brød i den samme oljen, og stek på middels til sterk varme i 5-7 minutter, til de er sprø og gylne. Vend på dem bare en gang under stekingen. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Del opp brødet og kjør det i en food processor sammen med hvitløken eller støt begge deler i morter, til det er finfordelt.
Ha melet i den samme oljen, og når det begynner å få farge, har du i tomater og vin, mens du stadig rører. Ha i brød- og hvitløkblandingen sammen med halvparten av mynten og persillen, og la det småkoke i ca 15 minutter. Hvis sausen virker for tykk, har du litt mer vin eller vann. Sausen skal ha god, flytende konsistens og må kunne øses med skje. Ta pannen av varmen, la sausen avkjøles litt, og ha alt i en food processor. Kjør til det er en jevn puré. Hvis pureen er for tykk, tynner du med litt vann.
Hell sausen tilbake i kjelen og kok opp på sterk varme. Ha i akkaren og rør godt. La det koke i 1-2 minutter. Bland i ertene og varm dem i 1 minutt til, slik at alt er gjennomvarmt og akkaren er så vidt mør.
Legg retten på et varmt fat og pynt med resten av persillen og mynten. Server med en gang.