Bruksanvisning
Ha 1 ss av eddiken i en morter sammen med 1 ts hvitløk, paprikapulveret, ½ ts salt og ½ ts pepper, og støt til det blir en pasta. Gni pastaen inn i kjøttet på begge sider, og sett det til side i romtemperatur i ca 1 time.
Varm olivenoljen i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og stek den under stadig omrøring i ca 25 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken, tomatene, resten av eddiken, laurbærblad og portvin. La det småkoke under lokk på middels varme i 10 minutter, slik at smakene blander seg. Smak til med salt og pepper og ha i persillen. Ta pannen av varmen og sett den til side.
Sett 2 store stekepanner på sterk varme og dryss litt salt i begge. Når pannene er blitt svært varme, legger du kjøttet i og steker det i 3-5 minutter på hver side, hvis du vil ha biffene lite stekt, eller lenger hvis du vil ha dem mer stekt. Tilsett løksausen og la alt bli gjennomvarmt. Vend på kjøttet, slik at det blir dekket av løksaus.
Legg biffene på varme porsjonstallerkener eller et fat og øs løksaus over. Server med en gang, med stekte poteter.