Bruksanvisning
Dryss salt og pepper utenpå og inni ørretene. Legg én skinkeskive inni buken på hver fisk, og surr én utenpå, slik at bare hode og hale stikker ut. Fest med tannpirkere eller kjøkkenhyssing.
Dryss hvetemel på en stor tallerken. Vend en fisk av gangen i melet, og rist av overflødig mel.
Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i ørretene og stek dem i ca 4 minutter på hver side, til de er gylne. Snu dem bare en gang i løpet av stekingen. Legg fiskene over på et varmt fat. Fjern tannpirkerne eller hyssingen.
Hell vinen i pannen, skru opp til sterk varme og kok ut pannen. Rør slik at du får løsnet alt brunt bunnfall. Ta pannen av varmen og hell skyen over fisken.
Legg på sitronbåter og server med en gang.
Det svømmer ørret i store mengder i de mange elvene i Trás-os-Montes. I Braganca, den viktigste byen i provinsen, tilbereder kokkene ørreten på samme måte som de gjør i Navarra i Spania: De pakker den inn i skinke og steker den gyllen.