Bruksanvisning
Start med sausen. La yoghurten koke sakte opp under opprøring. Jevn med maisenna. Tilsett resten av vannet og smak til med salt og hvitløk.
Skyll risen i kaldt vann og la den ligge en stund for å trekke til seg fuktighet.
Skyll squashene og skjær av toppen. Hul forsiktig ut innmaten. Hvis du ikke har et huljern, som selges i innvandrerbutikker, kan du bruke en gulrotskreller eller en smal kniv. Det du huler ut skal ikke brukes videre i retten.
Stek kjøttdeig og løk. Tilsett salt og pepper. Bland kjøttdeigen med den vannede, avrente risen, litt salt, pepper og de knuste hvitløkfeddene.
Fyll squashene med kjøttblandingen. Bruk en teskje og vær forsiktig, ikke dytt blandingen inn. Risen utvider seg ved koking og kan forårsake sprekking av squashene. Fyll til ca 1 cm under kanten.
Sett squashen stående i kasserollen med den ferdige yoghurtsausen med åpningen opp. Viktig at ikke kjelen er for stor slik at de faller ned. La det trekke over svak varme til risen er kokt, ca 60-90 minutter. Strø over pinjekjerner og krystet sitron om ønskelig.