Bruksanvisning
Bland maismel og hvetemel med bakepulver til hush puppy-deigen. Rør inn hvitløk og vårløk. Rør inn egget med en gaffel.
Varm forsiktig melk og smør sammen til smøret smelter. Skru opp varmen. Når det koker, bland inn de tørre ingrediensene. Tilsett eventuelt litt mer melk, slik at røren blir passe tykk. Avkjøles.
Til paneringen: bland mel og maismel med urtene og krydderet i en lav bolle. Pisk sammen egg og melk i en annen bolle.
Lag kuler omtrent så store som en valnøtt av hush puppy-deigen. Varm frityroljen. Stek bollene, noen få om gangen, til de er gylne. De hever seg under stekingen, og for at de skal bli gjennomstekte er det viktig at oljen ikke er for varm. Riktig temperatur har du når det skummer når bollene legges i, men ikke blir brune med det samme. La dem dryppe av seg på kjøkkenpapir.
Vend fiskefiletene først i eggeblandingen, deretter i melblandingen. Stek to og to fileter i 2-3 minutter på hver side til de er sprø og gylne.
Server filetene sammen med hush puppies og tartarsaus (se egen oppskrift sauser). Pynt med sitron og persille.