Bruksanvisning
Skjær vekk fett og svor av skinken. Skjær skinken i små terninger. Ha fettet fra skinken i en panne sammen med oljen, og varm det opp til det freser. Ha i skinketerninger, løk, hvitløk og oregano og timian, og rør jevningen mens det surrer over middels varme i 5 minutter.
Tilsett laurbærblad, nellikspiker, stangselleri og paprika, og rør 2-3 minutter. Tilsett kål og buljong eller kraft. La det koke opp og syde i 5 minutter.
Tilsett grønnkål og sennepkål, og la det koke i ytterligere 2 minutter. Tilsett deretter spinat, brønnkarse og vårløk. Sett ned varmen, la det koke opp og syde 1 minutt. Tilsett persille, allehånde og muskat, og smak til med salt, pepper og kajenne.
Ta opp fleskesvoren og nellikspikerne dersom du finner dem. Server gryteretten varm med baguetter eller hvitløkbrød.