Bruksanvisning
Forvarm ovnen til 180 C.
Knus hvitløksfeddene sammen med litt salt, og grovhakk fennikelstilkene. Kjør hvitløk, fennikelfrø og -stilker, olje og 1 1/4 dl vin i kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse.
Skjær snitt i steken og smør den med kryddermassen. Dryss på pepper og legg i en liten langpanne eller stekeform. Legg halve fennikler rund. Hell på vin til den står 1,5 cm opp i formen. Legg i rosmarinkvisten og sett steken i varm ovn i 30 minutter.
Reduser varmen til 160 C og stek i 2 - 2 1/2 time. Drypp steken med væsken i pannen.
Ta steken og fenniklene opp av langpannen og la dem hvile i 10 minutter. Skum fettet fra langpannen og hell på Marsalaen eller et glass bordvin. Sett på sterk varme, kok sausen inn til sirup og hell over steken.